Massage/ Reiki

Boek nu je Intuïtieve of Aroma Massage of Reiki sessie bij Nanda van Wink van Tink:

SMS/ WhatsApp: 0611155695

Aroma massage.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Een Aroma massage is een op de persoon afgestemde, zachte massage van de rug met etherische oliën. De oliën worden vooraf middels een spiertest geselecteerd, zodat het lichaam precies datgene krijgt wat het nodig heeft. Omdat etherische of essentiële oliën erg geconcentreerd zijn, wordt er gebruik gemaakt van een neutrale basis of draagolie. Vaak worden de handen en voeten ook meegenomen tijdens de Aroma massage. De oliën worden snel opgenomen door de huid.

Etherische oliën kunnen goede effecten hebben op zowel lichamelijke als geestelijke en emotionele klachten. Je kunt etherische oliën verdampen/ vernevelen, met een emulgator gebruiken als badolie, met een draagolie gebruiken op de huid en je kunt ze zelfs innemen, maar dan alleen onder deskundige begeleiding.

Eén van de redenen dat deze oliën zo goed voor ons werken, is dat geuren direct toegang hebben tot de diepere delen van ons brein. Vaak reageren we al op een geur, voordat we ons bewust zijn van wat we precies ruiken. Geuren zijn ook vaak gekoppeld aan herinneringen en kunnen ons op die manier direct terug brengen in de tijd.

Na een massage is het goed om wat extra water te drinken om het lichaam te helpen met de veranderingen om te gaan.

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten en is inclusief de oliën.

Intuïtieve massage.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Het begrip ‘intuïtie’ kan soms voor verwarring zorgen. De één gaat ervan uit dat ‘intuïtie’ iets is dat op ‘onverklaarbare wijze’ ingegeven wordt door ‘een hogere macht’ o.i.d., de ander gaat ervan uit dat ‘intuïtie’ gebruik maakt van alle voorgaande lessen, informatie en ervaringen die een persoon heeft meegemaakt. Mijn interpretatie van ‘intuïtie’ is de tweede. De focus ligt bij de intuïtieve massage op de aanraking en het gewaar zijn van de energie. Tijdens de massage geef ik mijn volle aandacht aan het waarnemen en leiden van de energie, zodat het voor het lichaam eenvoudiger is om spanning, stress en ander ongemak los te laten en de innerlijke genezingskracht te stimuleren. Dit alles leidt tot een algeheel gevoel van welbevinden, zowel fysiek als mentaal. Om mijn handen en aandacht geconcentreerd te houden, doe ik bij deze massage vaak mijn ogen dicht. Bij de intuïtieve massage ligt er geen beweging of patroon vast, door het volgen van de energie en mijn intuïtie, zullen er geen delen over het hoofd worden gezien.

Na een massage is het goed om wat extra water te drinken om het lichaam te helpen met de veranderingen om te gaan.

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten.

*Het gesprek maakt onderdeel uit van de behandeling.

Reiki.

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. Het is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki leer je tijdens een cursus waarin je wordt ingewijd in het werken met deze helende energie.

Hoe werkt Reiki?

De Reiki energie wordt via de handen van de behandelaar door het lichaam van de behandelde gestuurd. De behandelaar geeft niet zijn of haar eigen energie door, maar de universele levensenergie. Een gevorderde behandelaar is ook in staat om de helende energie op afstand te sturen. Dat betekent dat de behandelaar en de behandelde niet bij elkaar in 1 ruimte hoeven te zijn om de helende energie te kunnen toepassen en ervaren. Voor deze behandeling maakt het niet uit hoe groot de fysieke afstand is.

Wat doet Reiki?

Reiki zorgt ervoor dat de tekorten aan energie in ons lichaam worden aangevuld zodat de natuurlijke balans wordt hersteld.  Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte, pijn of stress veroorzaakt en herstel in de weg staat, opgelost. Door het sturen van de universele levensenergie activeren we het zelf helende vermogen van het lichaam. Een Reiki behandeling geeft doorgaans een goed en ontspannen gevoel. De effecten van een Reiki behandeling kunnen vaak tot een paar weken na de behandeling doorwerken.

Voor wie is het geschikt?

Reiki is geschikt voor iedereen, kinderen en volwassenen, jong en oud kunnen baat hebben bij deze helende energie. Het is geschikt voor alles wat leeft, dus ook voor (huis)dieren, planten, bomen enzovoorts.

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten.

*Het gesprek maakt onderdeel uit van de behandeling.

De behandeling vindt plaats in de praktijkruimte of online, via Zoom.